Αυτά είναι τα HashTag που βάζουν τα παιδιά σας σε κίνδυνο

Παιδόφιλοι ψάχνουν τα παιδιά σας στο Διαδίκτυο | Hashtag που βάζουν τα παιδιά σε κίνδυνο

Υπολογίζεται ότι οι γονείς δημοσιεύουν περισσότερες από 1.500 φωτογραφίες των παιδιών τους στο διαδίκτυο πριν να κλείσουν τα 5. Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους γονείς κατά των hashtag που στοχοποιούν τα παιδιά τους σε παιδόφιλους.

Σε έναν κόσμο όπου τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βασιλεύουν, εμείς ζούμε σ’ ένα πολιτισμό της υπερβολικής κοινοποίησης ως μέσον ανατροφής. Το ρίσκο δεν έγκειται πλέον στο να ενοχλούνται απλά οι φίλοι σας που κατακλύζονται οι αναφορές τους με φωτογραφίες του γλυκούλικου παιδιού σας. Υπάρχει πραγματικά πολύ αληθινός κίνδυνος στο να δημοσιεύεις συγκριμένα είδη φωτογραφιών.

Έχουμε μιλήσει στο παρελθόν για το είδος των φωτογραφιών που μπορεί να απειλούν την ιδιωτικότητα των παιδιών μας. Όμως νέες έρευνες δείχνουν ότι στην πραγματικότητα τα κοινά hashtags αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για τα παιδιά μας.

Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος  αρπακτικών του διαδικτύου που παραμονεύουν στο σκοτεινό ιστό, περιμένοντας σας να δημοσιεύσετε μια χαριτωμένη φωτογραφία του βρέφους σας  χρησιμοποιώντας το hashtag #ηώρατουμπάνιου (#bathtime).

Τα hashtag κάνουν ακόμα και τις πιο αθώες δημοσιεύσεις δημοφιλείς αναζητήσεις  από τους θηρευτές.

Ο Child Rescue Coalition είναι ένας οργανισμός που στόχο έχει να προστατεύει όλα τα παιδιά από σεξουαλική εκμετάλλευση. Ως μέρος της καμπάνιας τους @kidsforprivacy για το 2018, ο οργανισμός δημιούργησε μια λίστα με περισσότερα από 100 hashtags τα οποία πρέπει να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν οι γονείς για να κρατήσουν τα παιδιά τους ασφαλή από τους θηρευτές του διαδικτύου.

Από τα hashtags που έρχονται πρώτα στις αναζητήσεις ήταν τα #nakedchild και #modelingchild, καθιστώντας  τα ως κάποια από τα πιο επικίνδυνα. Άλλα που περιλαμβάνονται είναι τα #bathtimefun, #toddlerbikini ή #skinnybabybooty.

«Για έναν φυσιολογικό άνθρωπο και σε φυσιολογικούς φίλους φωτογραφίες στην παραλία που είναι χαριτωμένες για εμάς μπορεί να φαίνονται πολύ διαφορετικά στους θηρευτές», Κάρλι Γιουστ, είπε η Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής του Child Rescue Coalition στο Καλημέρα Αμερική (Good Morning America).

Όπως πρόσφατα κοινοποιήσαμε για το Για Κάθε Μητέρα, οι παιδοθηρευτές χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να διανείμουν πορνογραφία, και ιδίως φωτογραφίες παιδιών σε εξευτελιστικές στάσεις (που τα εκθέτουν). Πράγματα τόσο απλά όσο το να κάνουν ρόδα στην πίσω αυλή μπορεί να χρησιμοποιηθούν για πολύ διαφορετικούς σκοπούς στο σκοτεινό ιστό.

Φυσικά, μπορεί να σκέφτεστε, «Προσθέτω μόνο ανθρώπους με τους οποίους είμαστε φίλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης». Κι ενώ αυτό μπορεί να ισχύει, μια περαιτέρω έρευνα που διεξήχθη από τον Child Rescue Coalition βρήκε ότι περισσότερο από το 89 % των γονέων δεν έχουν ελέγξει τις ρυθμίσεις της ιδιωτικότητας τους για πάνω από ένα χρόνο. Ένας βήμα – βήμα οδηγός υπάρχει εδώ.

«Νιώθουμε πως ξέρουμε ανθρώπους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αποδεχόμαστε μόνο ανθρώπους που γνωρίζουμε κι εμπιστευόμαστε», είπε η Γιουστ.

Όμως επειδή απλά ξέρεις κάποιον δε σημαίνει ότι δεν είναι θηρευτής παιδιών, προσέθεσε, υποδεικνύοντας αρκετές περιπτώσεις όπου αστυνομικοί, παιδίατροι και άλλα ευυπόληπτα μέλη της κοινότητας έχουν συλληφθεί για κατοχή παιδικής πορνογραφίας.

«Το ζήτημα δεν είναι να τρομοκρατήσουμε τους γονείς να μην κοινοποιούν φωτογραφίες των παιδιών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», είπε η Γιουστ. «Είναι να τους βοηθήσουμε να το κάνουν με τρόπο που να είναι ασφαλής».

Ο Child Rescue Coalition προτείνει στους γονείς να αναρωτηθούν αυτά τα τέσσερα ερωτήματα πριν δημοσιεύσουν οποιαδήποτε φωτογραφία των παιδιών τους στο διαδίκτυο:

  1. Γιατί το δημοσιεύω αυτό;
  2. Θα ήθελα κάποιος άλλος να δημοσιεύσει μια τέτοια φωτογραφία μου;
  3. Θα ήθελα αυτή η φωτογραφία του παιδιού μου να προβληθεί και να αποθηκευτεί από θηρευτές του Σκοτεινού Ιστού;
  4. Είναι αυτό κάτι το οποίο θα ήθελα να αποτελεί μέρος της ψηφιακής ζωής του παιδιού μου;

Το μήνυμά τους προς τους γονείς είναι απλά μια υπενθύμιση ότι τα παιδιά τους είναι τα παιδιά ΤΟΥΣ, πρόκειται για την ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ιδιωτικότητα.

«Επιλέγουμε να μοιραστούμε αυτές τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η ιδιωτικότητά τους έχει ληφθεί υπόψη και προστατεύεται», είπε η Γιουστ.

Για να μάθετε περισσότερα για τον Child Rescue Coalition και τη δουλειά που κάνουν, επισκεφτείτε τους στο childrescuecoalition.org.

Μετάφραση: Μαργαρίτα Ευσταθίου
Πηγή: https://foreverymom.com

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *