σχολή δυναμικής αυτοάμυνας

Δυμαμική Αυτοάμυνα Wing Tzun στον Βόλο με εκπαιδευτή τον Sifu Χρήστο Αγγέλη

Σχολή Δυναμικής Αυτοάμυνας WT στον Βόλο

Σχολή Wing Tzun

Η σχολή δυναμικής αυτοάμυνας στο Βόλο λειτουργεί από το 2007 με εκπαιδευτή τον Sifu Χρήστο Αγγέλη. Ένας πλήρης εξοπλισμένος χώρος ο οποίος φιλοξενεί τους λάτρεις της πολεμικής τέχνης του Wing Tzun (Wing Tsun, Wing Chun) εδώ και 13 χρόνια περίπου. 

Το Wing Tzun Kung Fu είναι μία κινέζικη πολεμική τέχνη αυτοάμυνας η οποία αναπτύχθηκε πριν από 300 χρόνια από μια γυναίκα ονόματι Ng Mui. Φέρει δε το όνομα της πρώτης μαθήτριάς της, Yim Wing Tzun. Wing Tzun ( Wing Tsun, Wing Chun ) μεταφράζεται ως «όμορφη άνοιξη» ή «διαρκής άνοιξη”.

Τα κύρια σημεία του Wing Tzun Kung Fu ( Wing Tsun, Wing Chun ) είναι η αύξηση της αμυντικής ικανότητας, καθώς και η διατήρηση και βελτίωση της υγείας σε φυσικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Το Wing Tzun Kung Fu ( Wing Tsun, Wing Chun ) αυξάνει την σωματική και ψυχική ευελιξία και αναπτύσσει την ικανότητα αντίληψης. Χαρακτηρίζεται από απλότητα, προσήλωση στο στόχο, αποτελεσματικότητα και φυσικές κινήσεις. Χωρίς ακροβατικές κινήσεις και χωρίς κινήσεις με υπερβολική δύναμη πραγματοποιούνται οι ρέουσες, μαλακές, παρόλα αυτά όμως πολύ αποτελεσματικές τεχνικές. Το Wing Tzun Kung Fu ( Wing Tsun, Wing Chun ) εκμεταλλεύεται την εισερχόμενη δύναμη του αντιπάλου με υποχωρητικές/εύκαμπτες κινήσεις και κινήσεις τακτικής και την στρέφει εναντίον του.

Σχολή Wing Tzun

Για ποιον ειναι καταλληλο το Wing Tzun;

Wing Tzun Kung Fu

Για όποιον θέλει να γνωρίσει καλύτερα το σώμα του, τις δυνάμεις του και τον τρόπο να τις χρησιμοποιεί αποτελεσματικά. Είτε είναι νέος (ήδη από 5 ετών) είτε είναι μεγαλύτερος σε ηλικία (δεν υπάρχει όριο ηλικίας), είτε είναι άνδρας είτε γυναίκα, το Wing Tzun Kung Fu μπορεί να εξασκηθεί από τον καθένα. Δεδομένου ότι το σύστημα δεν στηρίζεται σε ακροβατικά ή υπερβολική δύναμη μπορεί να εξασκείται μέχρι και τα βαθιά γεράματα.

Σε παιδιά και εφήβους το Wing Tzun Kung Fu αυξάνει τον συντονισμό και την αίσθηση της κίνησης με διασκεδαστικό και μη βίαιο τρόπο. Ενισχύει το κοινό αίσθημα και τη μη βίαιη συναναστροφή μεταξύ τους, και μπορεί να μειώσει τυχόν υπερβολική παιδική ενέργεια.

Που βρίσκεται η σχολή Δυναμικής Αυτοάμυνας WT?

Η σχολή Δυναμικής Αυτοάμυνας WT βρίσκεται στον Βόλο στην οδό Ιατρίδη 25 (απέναντι από την πλατεία Χρυσοχοΐδη) Δείτε παρακάτω στον χάρτη την ακριβή τοποθεσία.

Μπορείτε να επισκεφτείτε πάντα την επίσημη ιστοσελίδα των σχολών WingTzun4You στο www.wingtzun.gr καθώς και στα Social Media της σχολής παρακάτω:

Facebook: Δυναμική Αυτοάμυνα WT
Instagram: @wingtzunvolos

Εκπαιδευτής ο Sifu Χρήστος Αγγέλης

Στην σχολή πολεμικών τεχνών και αυτοάμυνας διδάσκει ο Sifu Χρήστος Αγγέλης ο οποίος είναι στον χώρο των πολεμικών τεχνών από πολύ μικρή ηλικία.
Παρακάτω το βιογραφικό του:

Sifu Christos Articles
Ο Sifu Χρήστος Αγγέλης γεννήθηκε στις 11/06/1978 στην Ελλάδα και μεγάλωσε στη Γερμανία. Ήδη από μικρή ηλικία είχε μεγάλο ενδιαφέρον για τις πολεμικές τέχνες. Πειραματίστηκε στο Tae Kwon Do αλλά τελικά τον κέρδισε το Wing Tzun Kung Fu.
Το 1996 ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στο σύστημα Leung Ting System Wing Tzun, στον Sifu Christopher van Gefeke στη Γερμανία (Αννόβερο).
Το 2005 επέστρεψε μόνιμα στην Ελλάδα, εκπληρώνοντας το μεγάλο του όνειρο. Το 2007 ξεκίνησε να διδάσκει Wing Tzun στο Βόλο και το 2011 ίδρυσε τον Αθλητικό Σύλλογο Δυναμικής Αυτοάμυνας Βόλου όπου διδάσκει έως
σήμερα.
Τo 2014 άρχισε και την εκμάθηση της Φιλιππινέζικης πολεμικής τέχνης με όπλα FCS KALI -Escrima στον Σωκράτη Καπήκο όπου κατάφερε να αποκτήσει τα προσόντα του εκπαιδευτή.
Ο Sifu Niko (κος Νίκος Χαντζηλάσκαρης) του απένειμε τον τίτλο “Sifu of Wing Tzun” το 2017.
Ο Sifu Χρήστος διδάσκει Wing Tzun εδώ και 12 χρόνια και Kali Esckrima εδώ και 4 χρόνια.
Από το 2011 ανήκει, στην οργάνωση WTFB (Wing Tzun Fachschulen-Bund) του Sifu Niko.
Το 2016 έγινε μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γου Σου Κουνγκ Φου.
To 2018 μαζί με τον Γιώργο Καραμπουτάκη ξεκίνησαν στο YouTube το πρώτο κανάλι Δυναμικής Αυτοάμυνας στην με τίτλο Wing Tzun Lifestyle όπου λειτουργεί μέχρι και σήμερα.
Ενεργός πλέον στον χώρο της αυτοάμυνας ο Sifu Χρήστος Αγγέλης δεν σταματά να μάχεται εναντίον της βίας κατά των γυναικών και του bullying.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *